Crelan en Prophets tonen hoe het hoort.

Crelan en Prophets tonen hoe het hoort.

Sinds Crelan na een competitie voor Prophets koos, zijn beiden de voorbije maanden intens aan de slag gegaan. Samen verfijnden ze de merkpositionering  op basis van het unieke DNA van de bank.

Meer nog dan voor een klassieke positionering, koos Crelan ervoor om duidelijk positie te nemen in een toch wel weinig onderscheidend bankenlandschap. Crelan bankiert vanuit waarden. En engageert zich daar ook voor. Dit engagement vormt de basis van de toekomstige communicatie aanpak, die afgetekend wordt met de nieuwe baseline ‘Crelan, zo hoort een bank te zijn.

Prophets ontwikkelde de volledige merkcampagne die op alle communicatiekanalen wordt uitgerold. De basis voor de merkcampagne wordt gelegd door het Crelan manifest ‘Ons engagament’.

Vervolgens wordt de uitgepuurde positionering geïllustreerd aan de hand van twee – voor de bankensector – verfrissende TV-spots, verschillende advertenties die de waarden toelichten, een webplatform en digitale activatie.

Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels