Prophets & Toerisme Vlaanderen promoten topchefs wereldwijd

Prophets & Toerisme Vlaanderen promoten topchefs wereldwijd

Toerisme Vlaanderen en minister Ben Weyts lanceerden op de Chef Days in Oostenrijk de nieuwe communicatiestrategie om Vlaanderen als culinaire bestemming voor foodies op de kaart te zetten. Communicatiepartner Prophets ontwikkelde alle materialen voor deze lancering en zal de komende maanden Toerisme Vlaanderen verder bijstaan bij het concretiseren van de strategie.

Het eerste deel bestaat uit een aantal filmpjes en print materialen voor de Chef Days. In samenwerking met chefs Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer creëerde Prophets voor Toerisme Vlaanderen 2 prachtige portretfilms, waarvan de chefs gebruik kunnen maken op de Chefs Days en andere buitenlandse reizen.

Voor Peter Goossens is ook een portretfilm in de maak. Daarnaast is er ook een algemene film die 6 Vlaamse ambachten centraal stelt. De vakmannen –en producten in die film zijn de appelen –en peren uit Haspengouwen, het West-Vlaams Rood Rund van Dierendonck, de bieren van De Kroon, de de chocolade van Dominique Persoone, de garnaalvissers uit Oostduinkerke en de hopscheuten uit Proven.

Voor de productie werkte Prophets samen met Piet De Kersgieter, foodfotograaf –en filmmaker. Zijn kennis en specialisme zorgden ervoor dat de puurheid van de producten, vakmannen en chefs telkens prachtig werden weergegeven.

De chef-toolkit wordt in de tweede helft van het jaar verder uitgebreid met diverse on- en offlinematerialen waarin de bestemming Vlaanderen gekoppeld wordt aan topchefs en ambachtelijke producenten.

Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels