Prophets bestrijdt leasefobie

Prophets bestrijdt leasefobie

Te veel zelfstandige ondernemers en bedrijfsleiders denken onterecht dat nieuwe bedrijfswagens leasen duurder is dan kopen. Marktleider LeasePlan vroeg aan Prophets om een geïntegreerde campagne te ontwikkelen die zelfstandigen, vrije beroepers en  KMO’s, bewust maakt dat leasen bij LeasePlan ook voor hen een goede oplossing is.  Het is de eerste campagne van de hand van Prophets, sinds het agentschap in september 2014 de LeasePlan-pitch won. 

Onder de noemer ‘Leasefobie bestrijdt Prophets de vooroordelen over leasing en LeasePlan. Binnen dit koepelconcept richt de campagne zich met gesegmenteerde boodschappen op verschillende type ondernemingen: een kleine zelfstandige heeft immer andere argumenten nodig dan de fleetmanager van de grotere KMO. Verschillende bannerversies, gericht op typische misvattingen, werden in december breed uitgezet om traffic, CTR-rates en de online conversiefunnel op de LeasePlan-site te kunnen optimaliseren. Vanaf 15 januari komt de campagne in een stroomversnelling : extra banners en landingspagina’s worden uitgerold met nadruk op de saloncondities. De digitale campagne wordt ondersteund met een radiocampagne en diverse printadvertenties verschijnen in KMO-publicaties en printspecials rond het Autosalon. Daarnaast blijft one-to-one permanent een belangrijke rol spelen, oa. door remarketing en e-mailing (op prospecten en eigen databases).

Alle online media werd 100% flexibel ingekocht en dagelijks geoptimaliseerd in samenwerking met de Nederlandse Programmatic Buying en dataspecialist MediaScience, die vorig jaar een afdeling in België opende.

Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels