Prophets doet méér met VR

Prophets doet méér met VR

Virtual Reality is hot. Maar wie de apps, games, video’s … heeft uitgeprobeerd, blijft vaak op z’n honger zitten. Met een high-tech VR-on-demand-kit gaat Prophets een stap verder: het laat mensen mét VR-bril participeren in echte verhalen én in real time. Virtual reality is zo niet langer passief éénrichtingsverkeer, maar two-way communication. 

 

Hardware voor eindgebruikers

Wat moeten we ons voorstellen bij de op maat gelaste VR-kit? Een installatie, die door Prophets werd samengesteld uit hardware voor consumenten: twee 360fly 4K camera’s, een omni binaural microphone met 4 paren oren, flybox, geluidsversterker, processor and interne batterij.

 

Van VR-kit naar VR-bril

De persoon mét VR-kit op de rug neemt 360° video op. Een tweede persoon mét VR-bril geniet van een ware VR-experience. Hoe dat kan? Beeld én audio worden via het 4G-netwerk van Orange gestreamd naar de bril. Prophets schreef ook een eigen Android-app om de 360° video te bekijken én beluisteren.

 

Verder dan de VR-hype

Het innoverende Prophets-kitchen-team bedacht en ontwikkelde de VR-kit volledig zelf. En ondanks de wat artisanale touch, is de kit heel vernieuwend. Lucas Caesens, creatief technoloog bij Prophets: “Het unieke aan de kit, is dat hij volledig autonoom is, en draadloos. Vernieuwend zijn vooral de two-way communication en het realtime stitchen van 360° beeld en 3D-audio. Hiervoor was unieke software van onze developers nodig, met heel wat zware rekenkracht.”   

 

VR-service op vraag

De VR-kit werd uitgebreid getest en al voorgesteld als VR-on-demand-service voor de Make it Real-campagne van Orange. Hij wordt nu gebruikt voor het shooten van enkele mini-documentaires.

 

Bekijk meer technische details, fotomateriaal én een eerste mini-docu op www.makeitreal.tech

 

 

 

 

Over Prophets

Prophets
Mechelsesteenweg 64 Bus 301
B-2018 Antwerpen

A. Reyerslaan 70
B-1030 Brussel