Prophets en Jan Bultheel halen alles uit de poppenkast

Prophets komt opnieuw op de proppen met een nieuw innovatief concept: Poppidups. Met dit digitale platform wil Prophets kinderen weer de macht geven om op een creatieve en interactieve manier hun eigen verhalen te bedenken en samen te beleven. Het concept werd gerealiseerd in samenwerking met de vermaarde animator en regisseur Jan Bultheel.

Vroeger speelden kinderen samen en gebruikten ze hun verbeelding zonder al te veel spelregels, downloads of updates. Alles kon en alles mocht. Dat veranderde helemaal met de komst van games, die met hun uitgestippelde verhaallijnen weinig ruimte laten voor creativiteit en sociale interactie. Nieuwe digitale ontwikkelingen worden door veel mensen nog steeds gezien als een bedreiging voor het klassieke ‘spelen’. En dat terwijl de huidige digitale technologie zo ongelofelijk veel extra’s zou kunnen bieden.

Poppidups, ontwikkeld door de experimentele R&D-cel binnen Prophets (Prophets Kitchen), is een nieuwe, digitale vorm van poppenkast spelen. Kartonnen achtergronden en figuurtjes in de ‘echte’ wereld worden via single markers gedetecteerd door de webcam en live weergegeven in de digitale 3D-omgeving . Iedere beweging van de figuurtjes gebeurt dus zowel in de fysieke als in de digitale wereld. Kinderen kunnen zelf achtergronden en karakters toevoegen. Het prototype biedt daardoor oneindig veel mogelijke verhaallijnen, en dat allemaal zonder handleiding.

Maar er is meer. In de eerste versie van Poppidups kan je zowel offline als online samen spelen. Ouders (en familieleden aan de andere kant van de wereld…) kunnen meekijken naar de creaties van hun kinderen via streaming en bovendien kunnen de avonturen van de figuurtjes ook opgenomen en gedeeld worden op YouTube.

Verken alvast de wereld van Poppidups via deze impressie.

Interesse?
We vertellen je er graag meer over en staan altijd open voor suggesties! Wij maakten het toneel, aan jou om ons je verhalen te vertellen.

Contacteer ons
Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels