Prophets en MIVB rollen nieuwe app uit.

Prophets en MIVB rollen nieuwe app uit.

Het openbaar vervoer is niet weg te denken uit de Brusselse mobiliteit. De nieuwe app van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is dan ook een must have die je nog vlotter op je bestemming brengt.

Voor de realisatie van deze app werkte MIVB samen met Prophets, in het bijzonder voor het strategische luik, design en de front-end ontwikkeling.

Wie zich snel door Brussel wil verplaatsen, kan sinds oktober rekenen op de nieuwe MIVB-app. Geen update van de vorige, maar een totaal nieuwe app voor een breder publiek. Waar de vorige app vooral door frequente reizigers werd gebruikt en een goede kennis van het MIVB-netwerk vereiste, speelt de nieuwe app vooral in op de noden van reizigers die minder vaak het openbaar vervoer gebruiken.

De nieuwe app heeft dan ook meer functionaliteiten. In het UX-design ligt de focus vooral op de geïntegreerde routeplanner die je reisweg uitstippelt op basis van geolokalisatie. Daarnaast voorziet de app ook realtime info op maat van de gebruiker (lijnen, wachttijden …). In de app kunnen reizigers een eigen account aanmaken: zo genieten ze van een persoonlijke service op maat van hun mobiliteitsgewoontes.

Voor het uittekenen van de strategie rekende MIVB op de expertise van Prophets op het gebied UX, het design en de front end ontwikkeling, terwijl MIVB zelf in parallel de back-end ontwikkeling en databronnen verzekerde.

De nieuwe app is een grote stap vooruit: het is voor MIVB de basis om hun digitale strategie verder uit te bouwen. Bijkomende functionaliteiten en optimalisaties in de app staan nog op de agenda. Zo wil MIVB sneller tegemoetkomen aan de steeds veranderende behoeften van zijn mobiele doelgroep.

 

De nieuwe app van MIVB is beschikbaar in de App Store en op Google Play.

 

Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels