Prophets en Provincie Antwerpen lanceren zomeraanbot

Prophets en Provincie Antwerpen lanceren zomeraanbot

Tripfixer: zo heet de nieuwe chatbot van Provincie Antwerpen, die je de hele zomer lang op sleeptouw neemt. Geen kans op verveling dus. Via Messenger kan je zelfs om twee uur ’s nachts vragen afvuren op de bot. In ruil krijg je tips voor trips, events, sportactiviteiten, festivals … De productie van de bot was een uitdaging voor Prophets, De Vloer nam creatie en conversatie voor zijn rekening.

 

Een bot is hot

Waarom een bot? Paul Hendrickx van Provincie Antwerpen: “We wilden graag een gericht aanbod van activiteiten tot bij onze doelgroep brengen. En waar kan dat makkelijker dan op Facebook? Niet via een onpersoonlijke zoekmodule, maar via een persoonlijke assistent, een bot aan wie je heel direct vragen kan stellen. De artificiële intelligentie van zo’n bot maakt het mogelijk voor een computer om menselijke taal te analyseren en te begrijpen.”

 

Meer dan 10.000 users

Na 6 weken kreeg Tripfixer het al behoorlijk druk met meer dan 10.000 gebruikers. Voor elk van die gebruikers genereert de bot realtime antwoorden en tips. Het aanbod van evenementen en activiteiten haalt hij rechtstreeks uit de Uit in Vlaanderen-databank.

 

Maak zelf kennis met Tripfixer

 

Over Prophets

Prophets is een 360°-marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA, dat bestaat sinds 2004. Met een team van meer dan 60 creatieve marketeers helpt het bureau toonaangevende merken met het doorgronden van hun customer journey. Vanuit Antwerpen en Brussel werkt het agentschap voor Audi, Crelan, Q8, Barco, Sodexo, MIVB, DKV, de Europese Commissie, Generali, Federal-Mogul, Nucleair Forum en vele anderen.

Prophets
Mechelsesteenweg 64 Bus 301
B-2018 Antwerpen

Reyerslaan 70
B-1030 Brussel