Prophets en Provincie Antwerpen lanceren zomeraanbot

Prophets en Provincie Antwerpen lanceren zomeraanbot

Tripfixer: zo heet de nieuwe chatbot van Provincie Antwerpen, die je de hele zomer lang op sleeptouw neemt. Geen kans op verveling dus. Via Messenger kan je zelfs om twee uur ’s nachts vragen afvuren op de bot. In ruil krijg je tips voor trips, events, sportactiviteiten, festivals … De productie van de bot was een uitdaging voor Prophets, De Vloer nam creatie en conversatie voor zijn rekening.

 

Een bot is hot

Waarom een bot? Paul Hendrickx van Provincie Antwerpen: “We wilden graag een gericht aanbod van activiteiten tot bij onze doelgroep brengen. En waar kan dat makkelijker dan op Facebook? Niet via een onpersoonlijke zoekmodule, maar via een persoonlijke assistent, een bot aan wie je heel direct vragen kan stellen. De artificiële intelligentie van zo’n bot maakt het mogelijk voor een computer om menselijke taal te analyseren en te begrijpen.”

 

Meer dan 10.000 users

Na 6 weken kreeg Tripfixer het al behoorlijk druk met meer dan 10.000 gebruikers. Voor elk van die gebruikers genereert de bot realtime antwoorden en tips. Het aanbod van evenementen en activiteiten haalt hij rechtstreeks uit de Uit in Vlaanderen-databank.

 

Maak zelf kennis met Tripfixer

 

Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels