Prophets innoveert met Apple iBeacon

Prophets innoveert met Apple iBeacon

Prophets bouwde een opstelling met Apple iBeacon in het Antwerpse Rubenshuis. Met de iBeacon technologie kan je mensen in een ruimte positioneren en berichten sturen naar hun iPhone of iPad, wanneer ze zich bij een ‘beacon’ bevinden. Zo brengt Prophets de eeuwenoude kunst van Peter Paul Rubens met de nieuwste technologie opnieuw tot leven. Met dit initiatief, in samenwerking met Musea Antwerpen, heeft Prophets een primeur te pakken.

De Apple iBeacon technologie wordt door Business Insider dé doorbraak in ‘indoor mobile marketing’ genoemd. Forbes heeft het over dé toekomst van ‘Mobile Shopping.’ Een beacon is een draadloos apparaatje dat gebruik maakt van de laatste generatie Bluetooth. Prophets kreeg als ontwikkelaar de kans om de Beacons van producent Estimote te werken en als eerste in België de iBeacon technologie uit te rollen.

Prophets bouwde een mobiele applicatie voor iOS apparaten en hing de Beacons op in het Rubenshuis. Zo creëerde zij verschillende interacties voor bezoekers, in een test opstelling. Creative Technologist Lucas Caesens legt uit: ‘We gebruiken iBeacon om een ‘indoor GPS’  te creëren op de iPhone en iPad applicatie. Zo kan je een thematisch bezoek doorheen het museum volgen en word je uitgenodigd om meer informatie te ontdekken over kunstwerken.’

Wanneer je de binnenplaats van het museum betreedt, stuurt een beacon je een notificatie om het voorportaal doorheen de eeuwen te ontdekken. Doorheen het museum inviteren Beacons bezoekers om via een quiz vragen over de kunstwerken te beantwoorden. Via een spel kan je de portretten van de vrouwen en kinderen van Peter Paul Rubens in de familiestamboom invullen. Met de beacons werd ook een zoektocht opgezet, waarmee je kunstwerken in het museum moet zoeken.

‘Met de iBeacon technologie voegen we een digitale laag aan een museum toe en creëren we een meerwaarde voor de bezoeker’ legt Strategy Director Pieter Baert uit.

Prophets heeft een primeur met deze iBeacon opstelling in het Rubenshuis. Na deze eerste test onderzoekt Prophets een permanente opstelling, waarbij iBeacon geïntegreerd wordt in een nieuwe Museum applicatie. Daarnaast werkt Prophets interactieve concepten uit met iBeacon voor haar klanten in retail, banking en telco. Zo wil het digitale communicatiebureau de interactie tussen merken en de iPhone generatie versterken.

Contacteer ons
Tom Willemkens Prophets
Tom Willemkens Prophets
Over Prophets (becoming iO)

Prophets (becoming iO) is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken — zoals Audi, Proximus, Barco, Port of Antwerp, en Toerisme Vlaanderen — met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Sinds 2019 maakt Prophets deel uit van iO, het creatieve en digitale powerhouse met meer dan 1500 experts in marketing, technologie, strategie, content, en creatie.

Prophets (becoming iO)
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels