Skip to Content

VRT en Prophets zijn De Vragende Partij

Exact 4 maanden voor de verkiezingen lanceert VRT Nieuws De Vragende Partij, één van de grootste participatieve webplatformen ooit in Vlaanderen. 

Het project bestaat uit 2 fases: Tijdens de eerste fase kan iedereen een beleidsvoorstel indienen, daar steun voor zoeken en het zo op de politieke agenda van zijn gemeente zetten. 
Vanaf midden augustus worden de politieke partijen uitgenodigd hun visie op de meest gesteunde voorstellen te formuleren.
Tijdens de tweede fase, die een aanvang neemt in september, wordt aan de politieke partijen gevraagd om concrete beloftes te maken op een selectie van de voorstellen. 
Net als de gemeenteraadsverkiezingen draait alles rond het lokale niveau. Alle 327 gemeentes hebben een eigen plaats op De Vragende Partij.

Op deze manier draait VRT de ‘rollen’ om. Geen algemene programmapunten meer. De kiezer bepaalt mee de agenda van de verkiezingen.

VRT en Prophets werkten het concept uit tijdens een co-creatief proces. Waarna Prophets ook de realisatie van het platform voor haar rekening nam.

De campagne illustreert duidelijk de positionering van Prophets: Creating relevance in a connected world.

De Vragende Partij: http://bit.ly/devragendepartij

Contacteer ons
Bjorn Joos Creating relevance in a connected world., Prophets
Bjorn Joos Creating relevance in a connected world., Prophets
Over Prophets

Prophets is een gerenommeerd full-service marketing- en communicatiebureau met een sterk digitaal DNA dat werd opgericht in 2004. Meer dan 60 creatieve marketeers helpen toonaangevende merken met het vormgeven van de customer journey van hun klanten. Prophets werkt vanuit Antwerpen en Brussel voor klanten zoals Audi, Proximus, Barco, Sodexo, Q8, Crelan, DKV, Partena, SEAT, Port of Antwerp, Toerisme Vlaanderen, de Europese Commissie, Federal-Mogul, Securitas en nog vele anderen.

Prophets
AXA Building
Grote Steenweg 214 bus 9
2600 Berchem

Solaris Building
Chaussée de La Hulpe 120
1000 Brussels